Wanneer je vandaag wakker wordt, precies een week na de Winterfair, met de regendruppels op de ramen, dan besef je nog eens, hoeveel geluk we hebben gehad met het weer van vorige week!
Al vroeg kwamen de eerste berichtjes op onze telefoon binnen…
“ Als jullie dit weer hadden…”

En inderdaad wat hebben we geluk gehad met het weer, rond 14.00 uur hadden we zelfs nog wat echte sneeuwvlokken.
En wat was het een fantastische dag! Al de hele week genieten we na, van alle leuke en positieve reacties.
We waren vrijdag al op tijd begonnen met het opbouwen van de fair, en de tijd was ook weer hard nodig. Gelukkig hadden we veel en goede hulp, dus alles kon in goede banen geleid worden. Maar dan toch begint het rond een uur of 2 te kriebelen… Komen er wel mensen? Is het wel leuk?
Als de klok dan half 4 slaat, en de eerste bezoekers lopen de markt op, en vragen hoe laat het begint… Dan weet je dat het goed komt… Vanaf 4 uur liep de markt mooi vol, en eigenlijk was het constant gezellig druk!

Een echte familiedag, zoals we hoopten, is het zeker geworden. Vele ontmoetingen en gesprekken vonden plaats. Mensen die elkaar al lange tijd niet meer hadden gezien, troffen elkaar aan op de markt. Het stro en riet wat de straat was opgewaaid, maakte het plaatje compleet. Ook de ijsbaan, gaf de Winterfair een gezellige wintersfeer. Vanaf 16.00 uur was de baan meteen gevuld met kinderen, die volop genoten!

En dan natuurlijk nog de opening van het nieuwe kantoorgebouw van onze sponsors.
Waar we afgelopen weken prettig mee hebben samengewerkt, om de Winterfair en de opening goed te combineren.
Ook hier was een geweldige opkomst, achteraf gezien was het een geweldige combinatie, het open huis & de Winterfair.
Zo kon iedereen op een laagdrempelige manier, een kijkje nemen in het vernieuwde pand. En ook de onthulling van de naam, was onverwachts spectaculair…

Een leuke verrassing voor de bezoeker was de komst van het Kamper Trompetter Korps. Vol pit liep het korps door de straten en gaf een mooi optreden voor de Havenstaete.

Wij als organisatie hebben ook echt enorm genoten! En wij willen via deze weg ook iedereen nogmaals hartelijk bedanken!
We gaan geen namen noemen, want de kans dat we iemand vergeten is groot, en de vele hulp, op welke manier dan ook was onmisbaar! We waren er soms stil van, hoe snel kleine en grote problemen werden opgelost! Maar ook hoe meerdere mensen. met leuke initiatieven en ideeën voor de fair kwamen en realiseerden! Het maakte ons ook trots, trots op hoe een kleine stad, groot kan zijn.. Samen Sterk.
Iedereen heel hartelijk dank!

Ook kunnen we de vraag beantwoorden die ons al veel gesteld is:
Is er volgend jaar weer een Winterfair?
Het antwoord is JA!
D.V 13 december 2019 is de datum.
Wij gaan het weer organiseren, is de Winterfair dan weer zo’n succes, dan maken we er een jaarlijks blijvend evenement van.
En anders gaan we naar 1x in de 2 jaar.

Wij hopen dat we dan weer op iedereen kunnen rekenen, en dat we er dan samen een nog mooier evenement van kunnen maken!

Wij wensen iedereen goede kerstdagen toe, en een gezond & gelukkig nieuwjaar!

Een diepe buiging als dank,
Janneke en Anneke
Organisatie Winterfair Genemuiden.